Login    
    www.MakPCWorld.com
  Информацијата е МОЌ!
  Register FAQ  •  Search   
It is currently Thu Sep 09, 2010 6:20 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Одговори на темата  [ 8 написи ] 
Author Message
 Post subject: Проблем ми се гаси сам компјутерот молам за помош
PostPosted: Tue Jun 08, 2010 11:16 pm 
На проба
На проба

Имам ваков проблем подолго време и никако да го решам ако некој знае молам да ми помогне еве ја пораката што ми ја дава:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1071

Additional information about the problem:
BCCode: 1a
BCP1: 00041790
BCP2: C0802120
BCP3: 0000FFFF
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\060810-16083-01.dmp
C:\Users\Saso\AppData\Local\Temp\WER-35396-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

чао и поздрав

Profile E-mail  
 Post subject: Re: Проблем ми се гаси сам компјутерот молам за помош
PostPosted: Tue Jun 08, 2010 11:30 pm 
Администратор
Администратор

Отвори го C:\Windows\Minidump фолдерот и зипувај 5-6 .DMP фајлови таму, после закачи го зип фајлот на некој хост и дај ми линк тука, за да ги разгледам логовите внатре.

И кажи ми што антивирус имаш, пробај и со измена на антивирусот.

Profile E-mail  
PostPosted: Wed Jun 09, 2010 1:25 pm 
На проба
На проба

А кога ти се јавува проблемот? Кога ќе правиш некоја работа или од чиста мира. Пред си го имал проблемот, може да е и до неподржани компоненти и све. Ај прикачи ги ти фајлови за кој што ти спомна div4o

Profile E-mail  
PostPosted: Wed Jun 09, 2010 10:12 pm 
На проба
На проба

Прикачи:
Minidump.rar [201.21 KB]
Downloaded 14 times

Вака користам Бит дефендер анти вирус не до анти вирусот и порано ми правеше така обично кога ништо не работам се гаси сам

Profile E-mail  
PostPosted: Wed Jun 09, 2010 11:02 pm 
Администратор
Администратор

Windows 7? Може да се гаси сам ако е истечена верзијата (ова важи за оние што беа RC верзии). Кај мене се рестартираше сам на секои 2 часа, додека не инсталирав 7 што е официјална верзија а не билд

Profile E-mail  
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 5:12 pm 
Администратор
Администратор

Твојот проблем е предизвикан од страна на корумпирани податоци во виртуелната меморија. Можно е длабок хардверски проблем да го предизвикува овој проблем(па така потребна малку поопширна истрага).

За да проверам некои испитувања на твојата машина можеш ли да прикачеш CPU-Z лог,симни го
Код:
http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.54-32bits-en.zip
потоа вклучи го и кликни на табот About и избери долу Save Report (TXT), ова ке зачува еден лог фајл кој ми е потребен да го разгледам, во него има хардверска конфигурација, волтажа, температура итн.па така прикачи го овде.

Исто така, можеш да го користеш и driver verifier.
Прво осигурај се дали можеш да влезеш во Safe Mode (со Networking), рестартирај го компјутерот и притискај F8 треба да ти се појави прозорец во кој треба да избираш и избери Safe Mode with Networking,доколку не се отвори прозорец за бирање и се стартува виндос разгледај ја темата како да наместиш да се стартува во safe mode
Код:
http://support.microsoft.com/kb/315222

Потоа одо во старт и на search барот напиши verifier, или пак во XP оди старт кликни на run и напиши Verifier.exe и притисни ок.
На стартот на програмата, избери Create custom settings (for code developers) и кликни Next
Избери individual settings from a full list и кликни Next.
Сите се интересираат за "Special Pool" тука, но ти селектирај ги сите освен Low resource simulation и кликни Next > Next и Finish.

Ако добиеш било каков BSOD во текот на процесот при користењето на verifier, прикачи ги логовите од C:\WINDOWS\Minidump , и тие ќе соддржат резултати од некој проблеми со драјверите. За да го исклучиш driver verifier едноставно оди по истата постапка за отварање на driver verifier во Safe Mode, и избери Delete existing settings.

Profile E-mail  
PostPosted: Tue Jun 15, 2010 7:27 pm 
На проба
На проба

Еве некој податоци за да можеш да испиташ

Пробав и преку safe mode еве што ми даде

no unsigned drivers have been found

Attachments:
PC-1.rar [9.44 KB]
Downloaded 12 times
 Profile E-mail  
PostPosted: Thu Jun 17, 2010 5:35 pm 
Администратор
Администратор

уфф меморијата не е некоја позната, можеби треба да направиш еден тест на меморијата со Memtest, ај вака симни го овоа програмче
Код:
http://www.memtest.org/
, јас го имам користено на cd но сега имаш можност да го користиш и од усб и од флопи(што мислам не е потребно), значи јас го имам користено само од цд па така ќе ти ја кажам постапкаата за користење на ова програмче од цд.

Спушти се најдолу на страната со скролот и ќе видиш неколку верзии за превземање како за флопи,цд или усб.

Превземи го ISO фајлот Pre-Compiled Bootable ISO .zip на твојот компјутер.

Одзипувај го .zip фајлот на твојот десткоп или одредено место кај што ќе знаеш каде е.

"Напомена" ако имаш WinRAR (или слично) инсталирано, фајлот ќе ти изгледа како неодзипвана архива празна внатре. Не ја отварај со WinRAR.

Отвори го твојот програм за снимање на цд-ња, и избери ја опцијата да снимаш image фајл и. oтвори го memtest.iso фајлот и притисни на копчето burn или можеш да си користиш твој софтвер за снимање на image фајлови.

Пример:
Image

Откако ќе се наснима цд-то, ќе имаш ботабилно цд од memtest. Едноставно треба да го рестартираш компјутерот ида го подигнеш ботабилното цд, доколку не се подигне потребно е во биосот да го наместиш цд/двд-ромот како прв уред за читање.

Доколку малку го знаеш англискиот јазик едноставно ќе се снајдеш со ова програмче, откако ќе ја провериш рам меморијата треба да ти даде некои грешки итн.

Инаку изгледа доаѓа до прегрејување на процесорот и графичката, температурата е малку повеќе над нормалната,освен ако не си играл игри пред зачувување на логот, Отвори го куќиштето и исчисти го од прашина и осигурај се дека сите вентилатори работат и не е лошо капакот да не го затвораш летото нека стои отворен.

Profile E-mail  
Post new topic Одговори на темата  [ 8 написи ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Кој е online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: